Hore

Očný tieň matný (6 odtieňov)

6,90 €5,75 € bez DPHna sklade
Zrušiť výber
-
+
 

Pre vloženie do košíka vykonajte voľbu variantu. 

MICA, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), SQUALANE, GLYCERIN*, GLYCERYL OLEATE CITRATE, PARFUM (FRAGRANCE), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TOCOPHEROL, CI 77491 (IRON OXIDES), SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL (SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL)*

*zložky z bioprodukcie

Tieň môžete použiť na sucho pomocou štetca na očné tiene alebo na mokro pre výrazný efekt.

Pre vloženie do košíka vykonajte voľbu variantu. 

Kvalitné minerálne pigmenty a ošetrujúce zloženie vám vyčaria zvodné oči podľa želania.

Vďaka zloženiu s obsahom jojobového oleja, vitamínu E, skvalénu a rastlinného glycerínu bude dobre postarané o jemnú kožičku vášho viečka.

Očný tieň je vhodný aj pre citlivé oči a majiteľky kontaktných šošoviek.

 

Sú dostupné v 6 odtieňoch:

  • 04 Black je matný čierny
  • 10 Gray je matný šedý
  • 11 Yellow Banana je matný s vanilkovým tónom
  • 12 Peach je nude matný s  broskyňovým tónom
  • 13 Marsala je matný s  vínovo-hnedým tónom
  • 14 Cold brown je matný so  studeným tmavohnedým tónom

Pre vloženie do košíka vykonajte voľbu variantu. 

Jojobový olej sa získava zo vždyzelených stromov pestovaných najmä v Kalifornii, Mexiku a Arizone. Pôvodní Američania boli prví, ktorí objavili blahodarné účinky jojoby, najmä jej olejnatých semien. Používali ich na liečbu popálenín a zápalov. Olej je bohatý na mononenasýtené mastné kyseliny a stopové prvky ako vitamín A, vitamín B1, B2, B6 a vitamín E. Jojobový olej sa bežne  používa v prírodnej kozmetike ako zložka produktov na pokožku a vlasy. Olej je obľúbený pre svoje protizápalové, zvláčňujúce, hydratačné a výživné vlastnosti. Jeho molekulárna štruktúra je podobná nášmu kožnému mazu. Vďaka svojim vlastnostiam hydratuje a obnovuje pokožku, zjemňuje ju, aby zostala vláčna a hebká. Odporúča sa predovšetkým pre suchú, normálnu až zmiešanú pleť.

Tokoferol je bežne známy aj ako vitamín E. Funguje ako organický antioxidant. Zelenina, no najmä semená a z nich lisované oleje sú zdroje bohaté na vitamín E, nasledujú obilniny a ovocie. Vitamín E má dôležitú funkciu ako antioxidant vo výrobe, spracovaní a konzervovaní kozmetických prípravkov, pretože zlepšuje stabilitu mastných zložiek. Jeho vysoké antioxidačné pôsobenie pôsobí proti voľným radikálom a chráni pred UV žiarením, dymom a znečistením, ktoré narúšajú mastné kyseliny v pokožke a menia štruktúru kolagénu. Tokoferol pomáha udržiavať našu pokožku pružnú a odďaľuje vznik a prehlbovanie vrások.

Rastlinný glycerín, tiež známy ako glycerol. Má hydratačné a upokojujúce vlastnosti, pôsobí proti vysúšaniu pokožky. Využíva sa napríklad pri liečbe psoriázy a ekzémov a je súčasťou mnohých kozmetických prípravkov.

Sľudy (mica) tvoria skupinu minerálov a bežne sa vyskytujú v prírode ako malé kryštály. Slovo „sľuda“ (mica) znamená „žiariť“, kvôli výraznému jasu týchto minerálov. Sľuda má pozitívny vplyv na reguláciu mazotvorby kože a súčasne má upokojujúci účinok na pleť. Pre jej výnimočný jas sa bežne používa v kozmetických produktoch pri výrobe očných tieňov, rúžov a make-upu.

 

Certifikát: Organic CCPB, Vegan OK, Nickel tested

Certifikát CCPB je európsky certifikát s pôvodom v Taliansku, ktorý posudzuje potraviny, textil aj kozmetické výrobky. Certifikát sa udeľuje 2 druhom kozmetických výrobkov, t.j. označenie pre organickú kozmetiku alebo kozmetiku s organickými zložkami.

Organická kozmetika musí obsahovať min. 95% organických zložiek a nemôže obsahovať ropné deriváty (parafín), formaldehyd, GMO a syntetické farbivá a vône.

Pre vloženie do košíka vykonajte voľbu variantu.